Skip to content

WELKOM IN DE MY SUGARBOX

HALAL SNOEPWINKEL

VUL JE SUGARBOX !

­čÄü Verstuur als cadeautje

­čÜÜ Morgen in huis

­čŹČ 1 Schep = 50 gram

­čÜÜ GRATIS VERZENDING VANAF ÔéČ25

AL ONZE HALAL PRODUCTEN

HALAL SNOEP

Het lekkerste 100% halal snoep kopen? Dat doe je bij My Sugarbox. Ons snoep is gemaakt van 100% halal runder gelatine en voorzien van het HMC halal certificaat (Halal Monitoring Committee). Dit is eveneens op aanvraag verkrijgbaar voor onze klanten. De markt voor halal snoepgoed groeit snel, en dat juichen we alleen maar toe. Zo kan je volledig bewust je eigen snoepbox vullen, met al het lekkere snoepgoed dat je al kende, maar dan met een halal basis. Vanaf nu kan je genieten van jouw favoriete snoep; leuk om te geven als cadeau, en natuurlijk ook gewoon lekker om zelf te kopen.

My Sugarbox beschikt over een officieel HMC halal certificaat. Dat betekent dat je binnen ons aanbod uitsluitend erkend halal snoep vindt. De gelatine in ons snoepgoed is afkomstig van rund, geslacht volgens Islamitisch ritueel. Dat zorgt volgens ons voor het lekkerste snoep, geschikt voor iedereen. We controleren onze producten nauwkeurig op het halal keurmerk, waarmee je verzekerd bent van het lekkerste 100% halal snoep. Je kunt dit herkennen aan het logo op jouw eigen Sugarbox.

Wij vinden dat iedereen op zijn eigen manier moet kunnen genieten van overheerlijk snoepgoed. Daarom bieden wij binnen naast ons halal snoep ook het lekkerste vegan snoep aan. Twee aparte markten; hetzelfde lekkere snoep om volop van te genieten. 

100% HALAL ASSORTIMENT

Halal snoep is trending, en ons assortiment is aangepast op jouw wensen. Bij ons vind je aardbei schuimpjes, mini dolfijnen en apen snoep. Vari├źren is mogelijk, want binnen onze webshop kan je jouw Sugarbox naar eigen wens vullen. Een schep in de box staat gelijk aan 50 gram van het lekkerste halal snoep. Wil je een snoepbox vullen voor iemand anders? Dan versieren wij het cadeau precies zoals jij dat wilt. Geef je wensen aan ons door, en wij zorgen ervoor dat jouw cadeau tijdig aankomt. Daarmee maak je een onuitwisbare indruk op ieder feestje. Origineel ├ęn lekker. Ontdek het bij My Sugarbox.

Ons snoep met halal keurmerk is lang houdbaar. Je kunt er daarom ook voor kiezen om meerdere halal snoepboxen in ├ę├ęn keer te bestellen. Daarmee kan je de komende tijd nog vooruit met het lekkerste snoep om alleen ├ęn samen van te genieten.┬á

HALAL SNOEP BESTELLEN

Benieuwd naar de lekkere smaak van 100% halal snoep? Bestel jouw halal snoepgoed vandaag nog bij My Sugarbox. Vul je eigen box met zoete en zure smaken, en geniet morgen al van de lekkerste smaaksensaties die ons snoep rijk is. Heb je vragen over ons halal keurmerk of over de herkomst van onze snoep, dan kan je altijd contact opnemen. Geniet van de fijne smaak van halal snoepjes bij My Sugarbox.

Halal snoep

Halal Snoep van MYSUGARBOX

Wij van MYSUGARBOX vinden het onze taak om ervoor te zorgen dat onze klanten halal snoepgoed krijgen, zonder dat ze zich daar druk over hoeven te maken! Wij kijken zorgvuldig naar de leverancier van onze halal snoepjes en checken het halal certificaat. Daarnaast bekijken we alle ingredi├źnten samen met alle E-nummers om er zeker van te zijn dat er geen haram E-nummers tussen staan! Komt een product door de test? Dan plaatsen wij dit in onze halal snoep categorie! Halal snoepjes kopen doe je hier! Zie je op de shop een candybox staan die je echt leuk vindt en weet je niet zeker of de box halal is? Plaats hem in je mand en laat in de bestelnotities weten dat je alle snoepjes halal wilt hebben. Wij leveren vervolgens de gehele bestelling halal!┬á

Als moslim in Nederland word je vaak geconfronteerd met de uitdaging of je snoepjes┬áwel halal zijn – dat wil zeggen, toegestaan volgens de islamitische wet. In dit artikel wordt op een begrijpelijke manier uitgelegd welke levensmiddelenadditieven in snoepjes verboden zijn (haram) voor moslims. Zo kunnen ouders leren welke snoepjes moslimkinderen mogen eten, bijvoorbeeld om een verjaardagsfeestje te vieren. Aan het einde van dit artikel vindt u een lijst met snoepmerken die zonder aarzeling door moslims kunnen worden geconsumeerd.

In principe is alles toegestaan (halal) in de Islam wat niet expliciet verboden is (haram). Wat zijn ingredi├źnten in snoepjes die expliciet verboden zijn en dus niet door moslims mogen worden geconsumeerd? Een lijst:

  • Varkensgelatine
  • Karmijn (E120)
  • Schellak (E940)
  • Cyste├»ne (E920/921)
  • Ethanol Alcohol
  • Kruisbesmetting

Gelatinevrije snoep

Gelatine wordt gebruikt bij de vervaardiging van snoepjes om een bepaalde textuur en als bindmiddel te geleren en te bereiken. Gelatine wordt geproduceerd door het uitkoken van botten, huiden, ogen, kraakbeen en ligamenten van dieren. In Europa komt 80% van de eetbare gelatine van varkens en vindt zo zijn weg naar snoep. Dit is problematisch voor moslims, omdat de koran de consumptie van varkensvlees expliciet verbiedt. Sura 5, vers stelt:

“Verboden voor u is (het eten van) hetgeen is vergaan, bloed, varkensvlees en hetgeen waarover een andere naam dan die van Allah is aangeroepen, en (het eten van) hetgeen is gestikt, gedood, doodgevallen of neergehaald, en wat door een wild dier is verscheurd – …”.

Als alternatief kan runder gelatine worden gebruikt in snoepjes. Rundvleesgelatine is echter alleen geschikt voor moslims als de gelatine afkomstig is van een koe die volgens de islamitische voorschriften is geslacht.

Een ander alternatief zijn snoepjes zonder gelatine.

Zonder toevoeging van karmijn

Karmijn is een voedingsadditief en wordt verkregen door het uitdrogen en koken van luizen. De vrouwelijke bladluizen die hiervoor worden gebruikt, komen uit Midden-Amerika en worden cochinee├źnschubben genoemd. Karmijn wordt gebruikt in snoep als rode kleurstof. Vermeldenswaard is dat karmijn de enige kleurstof van dierlijke oorsprong is. Karmijn is ook elders bekend als “echte karmijn”, karmijnzuur of cochenille. Er is controverse onder geleerden over de vraag of karmijn halal of haram is. Vanwege de onrustige vraag en de onzekerheid die daarmee gepaard gaat, verwerpen wij de consumptie van karmijn.

Vrij van schellak

Schellak is een uitwerpsel van het lakschaaltje, dat in Midden-Amerika voorkomt. De consistentie van schellak doet denken aan hars. De vrouwelijke lakschubben voeden zich en vullen zich aan met het sap van bomen en planten. Dit sap verandert in vernis in het lichaam van de luis. Uit deze vernis vormt de luis een schaal voor haar eieren totdat de jongen uit het ei komen en uit de vernislaag boren. De uitscheiding van de luis, schellak genaamd, wordt van de bomen geschraapt, gekookt en verwerkt tot het levensmiddelenadditief E904 schellak. Schellak (E904) wordt gebruikt in snoepgoed als coatingmiddel om te zorgen voor beglazing en binding.

De classificatie van schellak als haram of halal wordt betwist door wetenschappers. De geleerden die schellak als haram classificeren rechtvaardigen dit met het verbod op het eten van uitwerpselen.

Nog andere geleerden classificeren schellak als halal. Geleerden van de Al-Azhar-universiteit in Caïro zeggen bijvoorbeeld dat de winning van schellak vergelijkbaar is met de winning van honing, waarbij het sap van de bijen wordt omgezet in honing.

Cysteïne vrij snoepgoed

Cysteïne is een voedingsadditief en wordt vaak cystine, L-cysteïne of L-cystine genoemd. Cysteïne kan synthetisch of uit keratine worden verkregen. De keratine die nodig is voor cysteïne kan worden verkregen uit hoorns, veren, haar of varkenshaar. De EU heeft het gebruik van menselijk haar voor de winning van keratine of cysteïne in 2011 verboden.

Cyste├»ne wordt gebruikt om de gluten in meel af te breken. Dit maakt het gemakkelijker om het deeg te kneden. Bovendien plakt het deeg niet aan de machines en is de productie sneller. Zo komt cyste├»ne voor in brood, broodjes en diverse pastaproducten. Aangezien cyste├»ne niet noodzakelijkerwijs altijd varkenshaar hoeft te bevatten, moet u bij de fabrikant navraag doen naar de productie als er cyte├»ne (E920/E921) in de ingredi├źnten staat vermeld.

Aroma’s

Aroma’s worden in de voedingsindustrie gebruikt om voedingsmiddelen zoals snoepjes een bepaalde geur of smaak te geven. Vaak bevatten deze smaken ethanol of alcohol als drager.

Zelfs als snoepjes geen van de bovenstaande ingredi├źnten bevatten, bestaat het risico dat de snoepjes niet als halal worden beschouwd als er sprake is van kruisbesmetting. In het geval van kruisbesmetting kunnen snoepjes worden geproduceerd in industri├źle bedrijven waar ook niet-halalal producten (die bijvoorbeeld varkensvlees bevatten) worden geproduceerd. In dit geval vindt een overdracht van “non-halal” sporen naar de snoepjes plaats, wat betekent dat de snoepjes niet als “halal” kunnen worden geclassificeerd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang lekkere acties en kortingen in je mailbox!

Wij van MYSUGARBOX vinden het onze taak om ervoor te zorgen dat onze klanten halal snoepgoed krijgen, zonder dat ze zich daar druk over hoeven te maken! Wij kijken zorgvuldig naar de leverancier van onze halal snoepjes en checken het halal certificaat. Daarnaast bekijken we alle ingredi├źnten samen met alle E-nummers om er zeker van te zijn dat er geen haram E-nummers tussen staan! Komt een product door de test? Dan plaatsen wij dit in onze halal snoep categorie! Halal snoepjes kopen doe je hier! Zie je op de shop een candybox staan die je echt leuk vindt en weet je niet zeker of de box halal is? Plaats hem in je mand en laat in de bestelnotities weten dat je alle snoepjes halal wilt hebben. Wij leveren vervolgens de gehele bestelling halal!┬á

Als moslim in Nederland word je vaak geconfronteerd met de uitdaging of je snoepjes wel halal zijn – dat wil zeggen, toegestaan volgens de islamitische wet. In dit artikel wordt op een begrijpelijke manier uitgelegd welke levensmiddelenadditieven in snoepjes verboden zijn (haram) voor moslims. Zo kunnen ouders leren welke snoepjes moslimkinderen mogen eten, bijvoorbeeld om een verjaardagsfeestje te vieren. Aan het einde van dit artikel vindt u een lijst met snoepmerken die zonder aarzeling door moslims kunnen worden geconsumeerd.

In principe is alles toegestaan (halal) in de Islam wat niet expliciet verboden is (haram). Wat zijn ingredi├źnten in snoepjes die expliciet verboden zijn en dus niet door moslims mogen worden geconsumeerd? Een lijst:

  • Varkensgelatine
  • Karmijn (E120)
  • Schellak (E940)
  • Cyste├»ne (E920/921)
  • Ethanol Alcohol
  • Kruisbesmetting

VARKENSGELATINE – HET BINDMIDDEL VOOR SNOEPJES

Gelatine wordt gebruikt bij de vervaardiging van snoepjes om een bepaalde textuur en als bindmiddel te geleren en te bereiken. Gelatine wordt geproduceerd door het uitkoken van botten, huiden, ogen, kraakbeen en ligamenten van dieren. In Europa komt 80% van de eetbare gelatine van varkens en vindt zo zijn weg naar snoep. Dit is problematisch voor moslims, omdat de koran de consumptie van varkensvlees expliciet verbiedt. Sura 5, vers stelt:

“Verboden voor u is (het eten van) hetgeen is vergaan, bloed, varkensvlees en hetgeen waarover een andere naam dan die van Allah is aangeroepen, en (het eten van) hetgeen is gestikt, gedood, doodgevallen of neergehaald, en wat door een wild dier is verscheurd – …”.

Als alternatief kan runder gelatine worden gebruikt in snoepjes. Rundvleesgelatine is echter alleen geschikt voor moslims als de gelatine afkomstig is van een koe die volgens de islamitische voorschriften is geslacht.

Een ander alternatief zijn snoepjes zonder gelatine.

KARMIJN (E120) – DE KLEURSTOF VAN LUIZEN┬á┬á

Karmijn is een voedingsadditief en wordt verkregen door het uitdrogen en koken van luizen. De vrouwelijke bladluizen die hiervoor worden gebruikt, komen uit Midden-Amerika en worden cochinee├źnschubben genoemd. Karmijn wordt gebruikt in snoep als rode kleurstof. Vermeldenswaard is dat karmijn de enige kleurstof van dierlijke oorsprong is. Karmijn is ook elders bekend als “echte karmijn”, karmijnzuur of cochenille. Er is controverse onder geleerden over de vraag of karmijn halal of haram is. Vanwege de onrustige vraag en de onzekerheid die daarmee gepaard gaat, verwerpen wij de consumptie van karmijn.

SCHELLAK (E904) – DE UITWERPSELEN VAN HET LAKSCHILFEREND INSECT

Schellak is een uitwerpsel van het lakschaaltje, dat in Midden-Amerika voorkomt. De consistentie van schellak doet denken aan hars. De vrouwelijke lakschubben voeden zich en vullen zich aan met het sap van bomen en planten. Dit sap verandert in vernis in het lichaam van de luis. Uit deze vernis vormt de luis een schaal voor haar eieren totdat de jongen uit het ei komen en uit de vernislaag boren. De uitscheiding van de luis, schellak genaamd, wordt van de bomen geschraapt, gekookt en verwerkt tot het levensmiddelenadditief E904 schellak. Schellak (E904) wordt gebruikt in snoepgoed als coatingmiddel om te zorgen voor beglazing en binding.

De classificatie van schellak als haram of halal wordt betwist door wetenschappers. De geleerden die schellak als haram classificeren rechtvaardigen dit met het verbod op het eten van uitwerpselen.

Nog andere geleerden classificeren schellak als halal. Geleerden van de Al-Azhar-universiteit in Caïro zeggen bijvoorbeeld dat de winning van schellak vergelijkbaar is met de winning van honing, waarbij het sap van de bijen wordt omgezet in honing.

CYSTE├ĆNE (E920/E921) – BEVAT SOMS VARKENSHAAR

Cysteïne is een voedingsadditief en wordt vaak cystine, L-cysteïne of L-cystine genoemd. Cysteïne kan synthetisch of uit keratine worden verkregen. De keratine die nodig is voor cysteïne kan worden verkregen uit hoorns, veren, haar of varkenshaar. De EU heeft het gebruik van menselijk haar voor de winning van keratine of cysteïne in 2011 verboden.

Cyste├»ne wordt gebruikt om de gluten in meel af te breken. Dit maakt het gemakkelijker om het deeg te kneden. Bovendien plakt het deeg niet aan de machines en is de productie sneller. Zo komt cyste├»ne voor in brood, broodjes en diverse pastaproducten. Aangezien cyste├»ne niet noodzakelijkerwijs altijd varkenshaar hoeft te bevatten, moet u bij de fabrikant navraag doen naar de productie als er cyte├»ne (E920/E921) in de ingredi├źnten staat vermeld.

ETHANOL – ALCOHOL IN HET AROMA

Aroma’s worden in de voedingsindustrie gebruikt om voedingsmiddelen zoals snoepjes een bepaalde geur of smaak te geven. Vaak bevatten deze smaken ethanol of alcohol als drager.

KRUISBESMETTING – DE BESMETTING DOOR HET MENGEN VAN SPOREN

Zelfs als snoepjes geen van de bovenstaande ingredi├źnten bevatten, bestaat het risico dat de snoepjes niet als halal worden beschouwd als er sprake is van kruisbesmetting. In het geval van kruisbesmetting kunnen snoepjes worden geproduceerd in industri├źle bedrijven waar ook niet-halalal producten (die bijvoorbeeld varkensvlees bevatten) worden geproduceerd. In dit geval vindt een overdracht van “non-halal” sporen naar de snoepjes plaats, wat betekent dat de snoepjes niet als “halal” kunnen worden geclassificeerd.

HALAL SNOEPJES KOPEN BIJ MYSUGARBOX

SWEEEET! SPIN TO WIN!

Vul je mail in en spin voor korting
Draai voor korting!
Never
Remind later
No thanks